Work & Travel USA

version 2.19

Work and Travel USA е най-популярната програма за културен обмен, създадена и управлявана от Държавния департамент на САЩ. Програмата предоставя възможност на студенти от цял свят, редовно обучение и навършили 18 години,  да прекарат едно неповторимо лято в САЩ с възможност да съчетаят работа и пътуване. Основната цел на програмата е културен обмен между участниците в програмата и местните, придобиване на нови умения и знания, практикуване на езика и опознаване на страната чрез пътуване. Хиляди млади хора от различни страни заминават с тази програма всяка година, за да опознаят американската култура и популяризират своята култура сред местните и другите участници в програмата.

Кой може да участва?

 • студенти редовно обучение (в акредитиран университет/колеж)
 • възраст от 18 до 30г. (горната граница е условна)
 • владеене на английски език – средно ниво

Колко струва?

Със собствена оферта

$899

Self Arranged

Включва


Проверка и потвърждаване на предоставената оферта


Sponsorship letter DS2019


Застраховка за работния период


Подготвяне на пакет документи за кандидатстване за J1 виза


Ориентация преди заминаване


24/7 online support по време на престоя ви в САЩ


Стандартна оферта

$1199

Standart Placement

Включва


Избор на работна оферта от спонсор


Sponsorship letter DS2019


Застраховка за работния период


Подготвяне на пакет документи за кандидатстване за J1 виза


Ориентация преди заминаване


24/7 online support по време на престоя ви в САЩ


Подбрани оферти

$1299

Premium Placement

Включва


Избор на работна оферта от спонсор, участие в Job и Skype Fairs


Sponsorship letter DS2019


Застраховка за работния период


Подготвяне на пакет документи за кандидатстване за J1 виза


Ориентация преди заминаване


24/7 online support по време на престоя ви в САЩ


Какво не включва цената на програмата. Допълнителни такси и разходи.

Такса SEVIS се заплаща към Държавния департамент на САЩ, чрез спонсора или местната агенция. Таксата е задължителна за всички кандидати за J1 виза за културен обмен. Сертификата за платената такса се прилага в кандидатурата за виза.

Таксата за виза се заплаща към Американско посолство на САЩ в България. Подробности и начини на заплащане може да прочетете ТУК

Пътуващите до САЩ с неимигрантски визи трябва задължително да пътуват с двупосочен билет. Голяма част от авиокомпаниите на българския пазар съвместно с Work and Travel агенциите са разработили специална категория билети съобразени с нуждите на студентите (безплатна промяна на дата на заминаване/връщане, възможност за промяна на летище, пристигане и заминаване от различни летища, специални условия за багаж). Цените варират според дестинацията, датите, време на закупуване, авиокомпанията. Цените започват от 550.00 евро за Ню Йорк,  от 1000.00 евро за Аляска и от $1200.00 за Хавай.

 

Всеки един ден извън работния Ви период, посочен в DS 2019 формуляра, НЕ Е застрахован. С оглед на вашата сигурност изискваме да бъдете затраховани, за всеки един ден извън този период, в който сте вече в САЩ или пътувате. Може да се възползвате от нашите застраховки с покритие $100 000.00 на цена от $1.20 на ден или да представите валидна застраховка за пътуване в чужбина преди заминаване.

 

Всеки студент участващ в програмата се съгласява да разполага с достатъчно джобни средства при пристигане в САЩ, но не по-малко от $800 (препоръчано от Държавния Департамент на САЩ). Джобните ще са ви необходими за:

 • транспорт от точката на пристигане в САЩ до работното място (ако нямате безплатно осигурено такова);
 • заплащане на депозит за квартира (ако се изисква такъв като това предварително е вписано в работната оферта или договорено с наемодателя);
 • закупуване на униформа (ако се изисква такава и не е осигурена безплатно);
 • за храна, джобни и разходи от първа необхосимост до получаване на първа заплата (при всеки работодател заплащането е на различни периоди – седмично, двуседмично, месечно). При забавяне на Social Secirity Number при някои работодатели не се изплаща заработеното до получаването му.

 

1. Информираност

Началото на твоята програма започва със запознаване с условията и целта на програмата. Информативни срещи се провеждат единствено онлайн в избрана от клиента платформа (телефон, Skype, Viber и тн.).

 

2. Регистрация и подписване на договор

Започни участието си в програмата с кратка онлайн регистрация от ТУК. Регистрацията е напълно необвързваща, т.е. с попълването й не възникват твои задължения към нас.

С договора за участие в програмата може да се запознаеш предварително, както и твоите родители/настойници. Подписването на договора се прави на лична среща с наш консултант.

Допълнителни документи, които трябва да ни предоставиш:

 • 1 копие (или оригинал за да го копираме ние) от международен паспорт ;
 • 1 копие от всички предишни визи за САЩ (ако имаш издавани такива);
 • 1 актуално уверение, че си студент редовно обучение през учебната 2020/2021 година, издадено от университета, в който учиш;
 • Студентска книжка в оригинал и копие;
 • 1 копие на офертата ти за работа, на бланка на спонсора (ако си участник в Self-arranged опцията на програмата);

!Важно – винаги може да предоставиш част от документите в последствие и/или в електронен вариант.

 

3. Плащане

След сключване на договора се заплаща депозит от $200 щатски долара. Остатъка от програмата се заплаща при подписване на работна оферта или разсрочено.

Предлагаме индивидуални условия за разсрочено плащане на програмата – на до 8 равни месечни вноски. Разсроченото плащане е без никакво оскъпяване или скрити условия.

Важно! Всички плащания се извършват по банков път. Банкова сметка ще ви бъде предоставена в момента на подписване на договора.

 

4. Получаване на работна оферта – Разгледайте работните оферти тук

За участници със собствена оферта за работа (опция Self-arranged), то сега е моментът да ни я предоставиш. Ние ще я изпратим на спонсориращата организация заедно с всички необходими за програмата документи, за да бъде проверена и потвърдена. Така ще си допълнително подсигурен, че отиваш на добро място.

С избор на оферта WAT Premium Placement от нас, то това може да се случи по един от следните начини:

 • При участие в Job Fair  – организирани срещи в България с американски работодатели. Лично може да се запознаеш с бъдещия си работодател и да получиш информация детайли за работата, района и други важни подробности;
 • При участие в Skype Fair – организирани в твоя Go360 офис интервюта по Скайп с избрания от теб работодател. Интервюто се насрочва според свободното ви време и съобразено с часовата разлика;

С избор на оферта WAT Standart Placement от нас, то това може да се случи като изберете оферта от списък с работодатели и кандидатствате с автобиография.

В избора си на оферта можеш да разчиташ на нас – нашите консултанти са с повече от 10 години опит в консултиране на студенти и младежи.

 

5. Резервация на самолетен билет и пътуване

След получаване и приемане на оферта за работа, е време да планираш своето пътуване. Заедно ще изготвим маршрут и уточним детайли за резервация на самолетен билет. Ще ви помогнем и със съвети и резервации и за предвижването ви след пристигане в САЩ.

 

6. Кандидатстване за виза

Разрешително за работа или DS-2019 е ключовия документ за кандидатстване за виза. Преди да бъде издаден заедно с вас започваме подготовката на документите ти за кандидатстване за виза. Ние ще сме с теб на всяка стъпка, а процесът е бърз и лесен, ако следваш инструкциите и съветите ни.

 

7. Ориентация и заминаване

Задължително всеки наш студент присъства на организирана от нас информационна среща преди заминаване. Памогаме ви да бъдете подготвени във всяка ситуация по време на престоя ви в САЩ.

Дори и след заминаване поддържаме връзка с вас и сме насреща да помогнем.

КОНСУЛТИРАНЕ

Помагаме да избереш точната програма

УЛЕСНЕН ПРОЦЕС

Бързо и без излишни документи

ФИНАНСИРАНЕ

Банков кредит или разсрочено плащане

ЛИЧНО ОТНОШЕНИЕ

Важно е твоето желание.

ГЪВКАВОСТ

Съобразяваме всичко с вашето свободно време

ПОМОЩ

Готови сме да помогнем винаги

За връзка с нас

Контакти

ул. Йордан Йосифов 11 /партер/

Студентски град, 1700
София, България

тел.: +359 892 306 360
Skype: office.go360

Последвайте ни

Visit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On Twitter

Партньори

© Copyright 2018 by Go360 Work and Travel