Автобиографията – първата крачка към успешно кандидатстване

Добрата автобиография е половин успешно интервю!

Обем

 

За кандидатстващите по обменни програми е важно добре да структурират автобиографията си. Тя трябва да бъде кратка, стегната, но изчерпателна. Автобиографията ви трябва да бъде структурирана, така че да бъде лесно за интервюиращия да я прегледа бързо и да намери това, което търси. Времето за интервю на живо или по Скайп обикновено е ограничено. Съветваме ви обема на информацията да не надвишава две страници.

 

Външен вид

 

Използвайте приятен за окото и лесен за разчитане шрифт. Препоръчваме стандартния ARIAL или малко по разчупениете VERDANA и LUCIDA SANS. Винаги уеднаквявайте шрифта и размера му. Често при копиране на описание на позиция или задължения, от трудовата характеристика, се пропуска поставеният текст да се уеднакви с другия.

 

Често при попълване и поставяне някой от елементите се разместват. Отделете време за да направите файла приятен за разглеждане и по-важното лесен за работа.

Съдържание

 

Започнете с имената си, лична информация и начини за контакт. Най-важната информация е образованието и работния ви опит. Направете автобиографията ви да изглежда истинна. Съобразете годините на обучение и акуратно напишете начална и крайна дата на работните ви ангажименти(месец/година е достатъчно). Не пропускайте да поместите вашите умения, сертификати, чужди езици и хоби. Често някои от въпросите са свързани именно с тях.

 

Правописни грешки

 

Прегледайте и отстранете правописните грешки. Дали на Български или Английски това не прави добро предварително впечатление.

 

И не на последно място

Е-мейл/Скайп за връзка – направете ги да изглеждат професионално. Ще ви трябват и за напред в кариерното ви развитие. Ако все още нямате си направете поща близкa до името ви сега е момента да си направите. Заменете пощата си sladko_zaiche@… malko_bebche@… sexy_kitty@… с ani.h.ivanova@… или a.hristova@…
Така ще изглежда професионално, а не отблъскващо и странно.

 

В зависимост от страната, за която кандидатствате съобразете изписването и формата на датите във вашата автобиография. За САЩ формата е mm/dd/yyyy. За Европа формата в dd/mm/yyyy. Ако не сте сигурни кой формат да използвате може да изпишете месеца с думи.

Нашият съвет

Go360

За връзка с нас

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Контакти

ул. Йордан Йосифов 11 /партер/

Студентски град, 1700
София, България

тел.: +359 892 306 360
Skype: office.go360

Последвайте ни

Visit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On Twitter

Партньори

© Copyright 2018 by Go360 Work and Travel